Hikayeler ile Değerler Eğitimi eTwinning Projemiz kapsamında Şubat ayında, sabır değeri işlendi.
Proje kurucu ortaklarından Tuğba KALE'nin koordinatörlüğünde gercekleştirilen canlı derste, 2-B sınıfı öğrencileri ile mektup yazmayı öğrendi ve "Bambu Ağacı" hikayesini okuduktan sonra Bambu ağacına mektup yazdılar.
Okul taşıtına binerken ve kantinde alışveriş yaparken nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiği hakkında konuştular.
Sabrettikleri neler varsa maddeler halinde yazdılar.
Proje koordinatörümüz Tuğba KALE, öğrencilerimize minik hediyeler verdi ve paketi 3 gün sonra açmalarını istedi. Öğrencilerimiz 3 gün boyunca paketin içerisinde ne olduğunu çok merak etselerde sabırla bekleyip 3. günün sonunda paketi açtılar ve minik bir sürpriz ile karşılaştılar.
Mübarek üç ayların başlaması ile birlikte sabır denince akla gelen ilk ibadet oruç oldu. İsteyen öğrencilerimiz bu mübarek günlerde 1 gün tekne orucu tutarak sabretmenin ne demek olduğunu yaşayarak öğrendiler.
Evlerinde olan atık malzemeler ile sabır kumbarası yapıp almayı çok istedikleri şeyi belirleyip onu alabilmek için sabırla para biriktirmeye başladılar.
Sabrın simgesi olan karaçam tohumlarını toprak ile buluşturup filizlenmesini beklemeye başladılar.
Sabır değerimizin ortak ürün çalışmasında; proje ortakları ve öğrencilerimizin katılımı ile zoom üzerinden bir masal gecesi düzenledik.
Masal gecemizde konuğumuz olan Anadolu Masalları Projesi Kastamonu İl Kordinatörü Serpil ORTAACAR'in anlatımıyla Anadolu masallarından "Sabır Taşı" masalını dinledik.
Masal sonunda öğrencilerimiz sabır taşının resmini çizerek bizlerle paylaştılar.
Velilerimize anket yapma araçlarından onlinepoll üzerinden "Sence sabır nedir?" anketi gönderilerek veli katılımı sağlandı ve "Sabretmek" isimli veli bülteni gönderilerek sabır değeri ile ilgili etkinlikler tamamlanmıştır.
Bu güzel çalışmalarda öğrencilerimize destek olan velilerimize teşekkür ediyor, yaparak yaşayarak öğrenen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.