4/B sınıfı öğrencileri Bayram Öğretmenimizin rehberliginde kodlama çalışmalarına başladı.

Her hafta çarşamba günleri yaptıkları kodlama derslerinde Scract programını öğrenen öğrenciler bu programla kendi oyunlarını ve animasyonlarini yapmaya devam ediyorlar.

İşte onlardan bazıları..

Kastamonu üniversitesi öğrencilerinden Gamze ANBARCI, Sevgi USLU ve Mervenur ÇİÇEK;  toplumsal hizmet kapsamında okul bahcemizde çizimler ve boyalarla  çocukların daha güzel vakit geçireceği, sportif etkinlikler yapabilecekleri, temassiz  oyunlar oynayabilecekleri alanlar oluşturdular.

Spor yapmanın  ve hareketli yaşamın insan sağlığı açısından  öneminin yanı sıra Covid-19 pandemi sürecinde okul bahcemizde sosyal mesafe kuralına uygun oyunlar oynanabilecek alanlar oluşturan Gamze ANBARCI, Sevgi USLU ve Mervenur ÇİÇEK'e çok teşekkür ediyoruz.

Okul Müdürümüz İsmail SABUNCU, Müdür Yardımcımız Tuğba KALE ve 2-B Sınıf Öğretmenimiz Ayşe Gül RUMELİOĞLU birlikte yürütecekleri "Hikayeler ile Değerler Eğitimi" projesi ile e-Twinning çalışmalarımız devam ediyor.

Bu proje, toplum tarafından kabul görülen değerleri; uygun okul ortamı oluşturarak (masal, hikaye ve drama yoluyla ) geliştirmek ve pekiştirmek için tasarlanmıştır.

Aynı zamanda öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılamayı, onların hayal güçlerini zenginleştirmeyi; dil ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

HEDEFLERİMİZ

- "Değerler Eğitimi"ni masal ve hikaye yoluyla aktarabilmek.

- Toplum tarafından kabul görülen değerleri uygun okul ortamı oluşturarak geliştirmek ve pekiştirmek.

- Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.

- Hayal güçlerini zenginleştirmek

-drama yoluyla kendilerini anlatabilecekleri fırsatlar sunmak.

- Resim konusunda ilgi ve becerilerini arttırmak.

- Karmaşık gelen soyut düşünce ve davranışları somutlaştırabilmek.

- İleitişim becerilerini artırmak.

- Sorumluluk duygularını geliştirebilmek.

Sevgili Çocuklar!

Hazır mısınız?

Başlıyoruz.

Biz okulumuzu hazırladık,

Size hazırlandık.

Eyl

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Standartları Enstitüsü arasında imzalanan, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İşbirliği Protokolü kapsamında "Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazanmıştır.

Belgemiz, Kastamonu Valiliğinde düzenlenen programda Sayın Valimiz Avni ÇAKIR tarafından Okul Müdürümüz İsmail SABUNCU'ya teslim edilmiştir.

Eyl

Okulumuz; MEB & TSE isbirliginde hazırlanan Egitim Kurumlarında Hijyen Sartlarının Gelistirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzuna, MEB Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi tarafından uygun bulunarak "OKULUM TEMİZ" belgesi almaya hak kazanmıştır.

Eyl

Okulum Temiz Belgelendirme programı kapsamında okulumuzda yapılan hazırlıklar sonucunda bu gün kurum denetimimiz tamamlandı.

Eyl

Okulumuz Müdür Yardımcısı Tuğba KALE ve Sınıf Öğretmenimiz Ayşe Gül RUMELİOĞLU'nun bir yıldır üzerinde çalıştıkları "DOĞAYA ATMA, ÇÖPE AT!" eTwinning projesi; Ulusal Destek Servisi tarafından Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Projemizin kahramanları öğrencilerimize ve değerli velilerimize teşekkür ederiz.

e-Twinning projeleri ile "e-Twinning Okulu" olmamız konusunda çalışmalar yapan Müdür Yardımcımız Tuğba KALE ve Sınıf Öğretmenimiz Ayşe Gül RUMELİOĞLU'yu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ağu

2020 -2021 Eğitim Öğretim Yılı Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen, öğrenci ve veliler için bilgilendirme rehberleri hazırlanmıştır.

Dünden bugüne Tosya İlkokulu