KASTAMONU / TOSYA - Tosya İlkokulu

Ock

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ UYGULAMA BAHÇESİNDE ORGANİK TARIM YAPTILAR. HEM ÖĞRENDİLER HEM DE ÜRETTİKLERİNİ YEDİLER

Ock

SINIFLARIMIZDA DÜZENLENEN KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİKLERİ ETKİNLİKLERİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIMALARI SAĞLANDI.

Ock

Okulumuzda havanın iyi olduğu zamanlarda uygulanan "Günaydın Çocuklar"Etkinliği ile öğrencilerimiz hem sabah sporu yaptılar hem de eğlendiler.

Ağu

Okul müdürümüz İsmail SABUNCU Görev süresinin dolması nedeniyle okulumuzdaki görevinden ayrıldı.

May

ÇEDES Projesi kapsamında Değerler Kulübümüz, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep ilimizdeki kardeş okulumuz ve öğrencilerimiz yararına kermes düzenledi. 2. sınıfların organize ettiği kermesimize katkı sunan ve destek olan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz Değerler Kulübü öğrencileri ilçemizin çeşitli yerlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okudular. Toplu taşıma aracı, şehir meydanı ve park gibi yerlerde kitap okuyan öğrencilerimiz kitap okumanın önemine dikkat çekmeyi başardılar.

May

Okulumuz 3/A sınıofı öğrencileri Geometrik Şekiller ve Cisimler sergisi yaptılar. Hazırladıkları maketlerle geometrik cisimleri daha iyi kavrarken, okulumuzdaki diğer öğrencilere hazırlamışi oldukları maketleri sergilediler.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz, Okul Müdürü İsmail SABUNCU ve Sınıf Öğretmeni Ayşe Gül RUMELİOĞLU ile birlikte Tosya Belediye Başkanlığına ziyarette bulundular. Belediye Başkan Vekili Sayın Mustrafa MOLA öğrencilerimize Belediye Başkanlığını Makamını bir süreliğine teslim etti. Geleceğimizin mimarı olan çozuklarımız bu sürede kendi projelerini anlatma fırsartı buldular. Bizleri ağırlayan Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa MOLA'ya teşekkür ediyoruz.

Ock

Matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, verileri okuyarak analitik düşünmeye sevk etmek, İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla İngilizce ve Matematik derslerinden hazırlanan çerçeve programları kapsamında, okulumuz 4. sınıflarında öğrenim gören istekli öğrencilere yönelik  Yarıyıl Tatili Destekleme ve Yetiştirme Kursuumuz başlamıştır.

AH ŞU MIKNATISLAR

Fen Bilimleri dersimizdeki kazanım konumuz mıknatıslar.Demir, nikel, çelik, kobalt gibi maddeleri çeker, kuzey (N)ve güney (S) olmak üzere iki kutbu vardır. Mıknatısın aynı kutupları birbirini iterken, zıt kutuplara birbirini çekmektedir.Buna manyetik çekim denir ve oluşan alana ise manyetik alan ismi verilir.

Mıknatıslar temas etmeden demir, nikel,çelik, kobalt gibi maddeleri çekerler.Mıknatıslar kırılsa bile çekim özelliklerini kaybetmezler, yine iki kutupları olur.

Kağıt, plastik, kumaş gibi maddeler ise mıknatıslar tarafından çekilmezler. Mıknatıslar  U, at nalı, yuvarlak ve çubuk şeklinde olabilirler.

Cep telefonu, elektrik motorları, kapı zilleri mıknatıslar sayesinde çalışır.

Radyo, televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazların yapımı için mıknatıs kullanılır.

Buzdolabının kapağının kapanması için mıknatıslar kullanılmıştır.

Ağır maddelerin kaldırılmasında güçlü mıknatıslar kullanılır.

Önce mıknatısı inceleyen, çektiği ve çekmediği maddeleri keşfeden öğrencilerim, sonra wordwallde konuyu iyice kavramak için etkinlik çalışmaları eğlenceli bir şekilde kazanım konumuz öğrenildi.

TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTAMIZ KUTLU OLSUN.

Ülkemizin gelişmesi ve ekonomik açıdan güçlü olması için yerli üretim mallarını tüketmeliyiz.Aldığımız ürünün barkodu 869 ile başlıyorsa Türk malıdır buna dikkat etmek vatandaşlık görevimizdir.Yerli malı yiyelim, yerli malı giyelim ki çiftçimiz, işçimiz, esnafımız yani hepimiz güzel ülkemiz kazansın.

Öğrencilerim bu konuda çok dikkatli onlar hep yerli malı ürünler kullanıyorlar.

Elma, nar, ceviz hepsini severiz.Yerli malı yer yerli malı giyeriz.

ÖDÜL TÖRENİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yetenekli öğrencilerimiz  cuma günü törenden önce ödüllerini aldılar.Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi cesaret ve yetenekleri için tebrik ediyoruz.Başarıları daim yolları hep açık olsun inşaAllah.Hepiniz ile gurur duyuyoruz yine harikasınız, sizler yine  bitanesiniz çocuklar.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

YAZARLA SÖYLEŞİ

Bugün okulumuza ve sınıfımıza ziyaretimize gelen  Yazar Sayın Altay TAŞKIN'a öğrencilerimiz ve okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz.

Minik öğrencilerimin bir birinden ilginç sorularını içtenlikle cevaplayan, bir yazardan imza alma heyecanını onlara yaşatan, verdiği bilgiler ile yazar olmanın ne kadar güzel bir meslek olacağı fikrini öğrencilerin zihinlerde oluşturan sayın Altay TAŞKIN'a nazik ziyaretleri için teşekkürler.

Kitap okumak çok güzeldir, hele birde kitap yazmak inanın harikadır.Kitap okumayı sevmeli ve öğrencilerimize de sevdirmek için örnek olmalıyız.